Zonnebanken

Zonnen is gezond en lekker voor de mens. Het is een levensvoorwaarde. Te weinig zon is niet goed, teveel zonlicht kan ook schadelijk zijn.
Het is dus verstandig een goede en gezonde balans te vinden en die kan verschillen per persoon

Daarnaast zorgt zonlicht ervoor, dat vitamine D3 wordt aangemaakt wat een belangrijk hormoon voor de aanvoer van calcium naar de beenderen is en dit biedt weer bescherming tegen ontkalking en botbreuken.

UV-licht kan een gunstige uitwerking hebben bij enkele huidaandoeningen zoals acne, psoriasis en sommige vormen van eczeem. Ook zonne-allergie kan voorkomen worden met de juiste zonnebankkuur.

Bij bruinen onder het kunstlicht stelt men dezelfde processen als onder natuurlijk zonlicht vast. Daarom is bruinen op de zonnebank een goede voorbereiding op een vakantie in zonniger streken of in de bergen. En wie goed voorgebruind is, verbrandt minder snel.

In tegenstelling tot de natuurlijke zon, met een sterk wisselende intensiteit, kan de bestraling op de zonnebank steeds worden afgestemd op elk huidtype.

Bij Studio “SVELTE” zijn 2 professionele superbruiners van Alisun aanwezig.

Sunvision 200 XL serie
  

Met 190 centimeter lange bruiningslampen en de optionele, ergonomisch gevormde acrylplaat biedt de 200-serie het comfort dat u van een zonnebank mag verwachten.

De zonnebank bij Studio “SVELTE” in Cabine 1 heeft sterke 100 watt lampen, een super gezichtsbruiner en een kleine krachtige koeler.

De zonnebank bij Studio “SVELTE” in Cabine 2 heeft eveneens 100 watts lampen maar een True Tan Power gezichtsbruiner en een grotere krachtigere koeler. Je gezicht wordt hier extra gebruind. Deze gezichtsbruiner is ook zeer geschikt voor mensen die een gevoelige – gezichts – huid hebben.

De zonnebank bij Studio “SVELTE” in Cabine 3 heeft sterke 160 watt lampen , 4 gezichtsbruiners en is voorzien van airco. Dit is een Ergoline zonnebank. Dit is een snelle en krachtige bruiner, in minder tijd ook bruin. Deze bank is vooral geschikt voor mensen die gewent zijn aan zonnen onder de zonnebank.